divendres, 12 de novembre de 2010

EL CASAL D'ARRIÀ PRESENT AL RETROBAMENT DE PRATS DE MOLLÓ

L'any 1926, el Coronel Macià va planejar un intent d'invasió militar de Catalunya des de la Catalunya del Nord per tal d'independitzar Catalunya. El pla consistia en la penetració de dues columnes : una des de Sant Llorenç de Cerdans, l'altre des del Coll d'Ares que havien d'ocupar Olot i proclamar la República Catalana.

Cada any l'Associació Prats Endavant amb el suport de l'Institut Per a la Projecció Exterior de Catalunya organitzen el "Retrobament de Prats de Molló". Com altres anys el nostre President Enric Balaguer va participar en aquest acte, a la seva intervenció va subratllar la importància dels símbols recordant Guifré el Pilós i invitar l'assistència a celebrar a Rià al més d'agost el 25é aniversari del Casal d'Arrià i 125é aniversari de l'obra de Jacint Verdaguer : Canigó.

L'année 1926, le Colonel Macià a planifié une tentative d'invasion militaire de la Catalogne depuis la Catalogne du Nord afin de déclarer l'indépendance  de la Catalogne. Le plan consistait en la pénétration de deux colonnes : une depuis de Sant Llorenç de Cerdans, l'autre depuis le Col d'Ares qui devaient ocuper Olot  et proclamer la République Catalane.

Chaque année l'Association Prats Endavant avec le sourtien de l'Institut Per a la Projecció Exterior de Catalunya organisent le "Retrobament de Prats de Molló". Comme les autres années notre Président Enric Balaguer a participé à cette manifestation, lors de son intervention il a souligné l'importance des symboles rappelant Guifré el Pilós et invitant l'assistance à célébrer à Rià au mois d'août le 25éme anniversaire du Casal d'Arrià et 125ème anniversari de l'oeuvre de Jacint Verdaguer : Canigó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada